Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 9 balandžio d. 10:14
Tinklalaidėje „Prie lentos“ – vienintelis Lietuvoje tikybos mokytojas-komikas Justinas Visickas (klausykitės nemokamai)
Visickas

Justinas Visickas | Asmeninio archyvo nuotr.

„Tikybos mokytojai – nykstanti rūšis“, – juokauja Kaune dirbantis pedagogas Justinas Visickas. Ir nors tikybos mokytojo profesija šiais laikais jau ir taip pakankamai neįprasta, Justinas laisvalaikiu dar pasirodo ir „stand-up“ scenoje. Jaunas vyras sako, kad greičiausiai yra vienintelis Lietuvoje tikybos mokytojas-komikas.

Dieną prieš Velykas įrašytoje tinklalaidėje „Prie lentos“ Justinas papasakojo apie tikėjimą, labiausiai jo mokinius dominančias tikybos pamokų temas, kunigų seminariją, kurioje mokėsi ketverius metus, jo gyvenime atsiradusią „stand-up“ komediją, atskleidė patinkančių Lietuvos bei užsienio komikų pavardes, pasidalino šypseną keliančiomis mokinių frazėmis. Epizodo „Vienintelis Lietuvoje tikybos mokytojas-komikas“ nemokamai klausykitės „Spotify“ (spauskite čia).

Susipažino Vilniaus knygų mugėje

Tinklaraščio „Lietuvių kalbos mokytojas“ autorius ir tinklalaidės „Prie lentos“ vedėjas Karolis Klimas sako, kad su J. Visicku susipažino Vilniaus knygų mugėje, kur vasario pabaigoje vyko knygos „Mokytojas“ pristatymas: „Justinas man norėjo užduoti klausimą, o Rytis Zemkauskas suskubo pasiūlyti mikrofoną, kad geriau girdėtųsi. „Aš irgi mokytojas – mikrofonas man nebūtinas“, – tuomet atsakė Justinas, visus prajuokindamas. Iškart supratau, kad jis turi gerą humoro jausmą, o paskui sužinojau, kad yra tikras komikas, be to, dirba tikybos mokytoju.“

Balandžio 3 dieną Martyno Mažvydo bibliotekoje knygą „Mokytojas“ pedagogai pristatė drauge – vyko improvizuotas mokytojo-rašytojo ir mokytojo-komiko pokalbis. „Norėjau išnaudoti knygos populiarumą tam, kad pristatyčiau išties įdomų pedagogą, unikalią asmenybę. Susirinkusiuosius žavėjo Justino nuoširdumas, paprastumas, šmaikštumas. Tačiau tinklalaidėje kalbėjome gana rimtomis temomis“, – atskleidė K. Klimas.

Niekada nesvajojo tapti mokytoju

Tinklalaidėje J. Visickas pasakoja, kad jaunystėje neturėjo planų tapti mokytoju, o darbą mokykloje pradėjo nuo teatro būrelio. „Būrelį vedžiau ilgiau nei metus, bet viskas pasikeitė po vieno pokalbio su direktoriumi. Sužinojęs, kad baigiau teologijos studijas, jis pasiūlė man užimti tikybos mokytojo vietą. Laikui bėgant supratau, kad būtent tai ir yra mano pašaukimas“, – prisimena J. Visickas.

Savo kelią jis atrado ne taip greitai – net ketverius metus mokėsi Vilniaus kunigų seminarijoje. „Dėl to seminarijoje ir studijuojama net septynerius metus – per tiek laiko daugelis gali įvertinti, ar atsidūrė savo vietoje. Manau, kad galėjau tapti geru, bet ne laimingu kunigu“, – svarsto tikybos mokytojas.

Savo pamokose jis teigia niekuomet nedarantis mokiniams spaudimo ir nebandantis jų atversti į krikščionybę: „Stengiuosi dalintis tuo, kas man pačiam svarbu ir brangu, o jeigu mokiniams mano patirtys pasirodys artimos, jie tam tikrus dalykus perims patys. Jei ne – bus išgirdę kitokią poziciją.“

Viso „Prie lentos“ epizodo nemokamai klausykitės „Spotify“, o prie tinklalaidės kūrimo prisidėkite lietuvių kalbos mokytojo „Contribee“ platformoje. Užsiregistravę atrakinsite ir mokamą turinį – mokiniams bei suaugusiesiems skirtas vaizdo pamokas apie užsienio ir lietuvių rašytojų kūrybą, mokytojo dienoraščio įrašus, knygos „Mokytojas“ ištraukas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!