Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 29 balandžio d. 20:19
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: kompozitorius, pianistas ir perkusininkas Arnas Mikalkėnas

Septintojoje „Pirmosios natos“ laidoje su kompozitoriumi, džiazo pianistu bei perkusininku Arnu Mikalkėnu kalbėjomės apie drąsą peržengti ribas, vieną po kitos atrastus muzikos stilius bei grunge muziką Vilijampolėje. Visa tai ir dar daugiau – tinklalaidėje „Pirmoji nata“.

Arnas Mikalkėnas

Arnas Mikalkėnas | Lino Vasiliausko nuotr.

Arnas Mikalkėnas gimė 1984 metais Rokiškyje. Kaune baigė J. Gruodžio konservatoriją. Vytauto Didžiojo universitete studijavo džiazo fortepijoną. 2015-17 metais KTU studijavo elektroninės muzikos kūrybą ir atlikimą, įgijo magistro laipsnį. Pagrindinės Arno Mikalkėno veiklos sritys – džiazas, improvizacinė ir elektroakustinė muzika. Jo diskografijoje – 20 albumų, jis yra grojęs su daugybe žinomų Lietuvos ir užsieno atlikėjų: Liudu Mockūnu, Eugenijumi Kanevičiumi, Daliumi Naujokaičiu, Kenny Wollesenu, Michaelu Moore’u, Davidu Stackenu ir kitais. Šiuo metu dėsto šiuolaikinę ir improvizacinę muziką Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Laisvojo džiazo trio „Ąžuoliniai berželiai“ narys. Pomėgiai: žygiavimas, sportas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!