Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 14 gruodžio d. 13:58
„TripAdvisor“ paskelbė populiariausių 2018 metais lankytų pasaulio vietų dešimtuką

Versalis. | Foto: pixabay.com

Įdomi žinia kelionių mėgėjams – portalas „TripAdvisor“ paskelbė 10 populiariausių 2018 metais turistų lankytų pasaulio vietų. Šių metų dešimtuke dominavo Europos objektai, iš kurių po tris priklauso Italijai ir Prancūzijai.

Vienas didžiausių pasaulio kelionių portalų „TripAdvisor“ skaičiavimus atliko, pasitelkdamas 2018 metų svetainės duomenis. Anot portalo apžvalgininkų, turistų susidomėjimas vaizdingiausiomis pasaulio vietomis nenustoja augęs, o ši tendencija itin ryški Europoje. Net 8 iš 10 sąrašo objektų galima rasti būtent Senajame žemyne. Pateikiame „TripAdvisor“ dešimtuką.

10. Didysis kanalas, Venecija (Italija)

Dešimtuką pradeda Didysis Venecijos kanalas, vingiuojantis beveik 4 kilometrus. Plaukiant šiuo kanalu galima išvysti daugiau nei 170 pastatų, kurių dauguma pastatyti XIII-XVIII amžiais. Bene prestižiškiausioje miesto vietoje nuo seno gyveno turtingiausios Venecijos šeimos.

 

9. Versalio rūmai, Versalis (Prancūzija)

Pagrindinė monarchų gyvenamoji vieta, Versalio rūmai, yra vienas lankomiausių Prancūzijos objektų, įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Įspūdingą šių rūmų interjerą puošia gobelenai, paveikslai bei prabangūs baldai, o lauke galima išvysti didingus sodus su fontanais, skulptūromis ir gėlėmis.

Foto: pixabay.com

8. Stounhendžas, Amesburis (Jungtinė Karalystė)

Aštuntoje vietoje – tikriausiai mįslingiausias Europos statinys-paminklas Stounhendžas. Iki šiol nėra vieningos nuomonės ne tik apie tai, kas ir kodėl pastatė šią milžinišką konstrukciją, bet ir kaip pavyko atgabenti bei į tokį aukštį pakelti virš 80 įspūdingo dydžio akmens luitų.

 

7. Aukso vartų tiltas, San Franciskas (JAV)

Apie San Franciske kabantį tiltą tikriausiai yra girdėjęs kiekvienas – šiam objektui nestinga ne tik turistų, bet ir kino režisierių dėmesio. Tituluojamas vienu gražiausių pasaulio tiltų, jis jungia San Francisko miestą su Merino apygarda ir tęsiasi beveik 3 kilometrus.

Foto: unsplash.com

6. Šv. Šeimynos bažnyčia, Barselona (Ispanija)

Barselona tikrai turi, kuo didžiuotis – čia stovi viena originaliausių ir didingiausių bažnyčių visame pasaulyje – Šv. Šeimynos bažnyčia. Katalonų architekto Antoni Gaudi suprojektuotas paminklas seniai tapo miesto simboliu. Nors bažnyčios statybos darbai vis dar tęsiasi (numatoma pabaigos data – 2026 m.), ją kasmet aplanko milijonai turistų.

Foto: pixabay.com

5. Eifelio bokštas, Paryžius (Prancūzija)

Daugiau nei tris šimtus metrų siekiantis statinys – tikra Paryžiaus įžymybė ir vienas lankomiausių mokamų objektų, ilgą laiką tituluotas aukščiausiu pastatu pasaulyje. Baigtas statyti 1889 metais, pradžioje bokštas buvo daug kritikuojamas, tačiau ilgainiui tapo neatsiejamu miesto simboliu.

Foto: unsplash.com

 

4. Luvras, Paryžius (Prancūzija)

Maždaug 8 milijonų lankytojų kasmet sulaukiantis Luvro muziejus savo meno kolekcija garsėja visame pasaulyje. Čia eksponuojama beveik 400 000 kūrinių, įskaitant skulptūras, paveikslus bei archeologinius radinius. Nors bene garsiausiu darbu muziejuje yra laikoma „Mona Liza“, Luvre galima rasti Rafaelio, Rubenso, Mikelandželo ir kitų dailės grandų darbus.

Foto: pixabay.com

3. Laisvės statula, Niujorkas (JAV)

Prancūzų dovana amerikiečiams buvo įteikta 1886 metais ir kaip mat tapo miesto simboliu. 93 metrų aukščio skulptūra buvo sukurta Frederiko Ogiusto Bartoldžio, o pastatyta Gustavo Eifelio (suprojektavusio ir įžymųjį Eifelio bokštą).

Foto: pixabay.com

Foto: unsplash.com

2. Vatikano muziejai, Roma (Italija)

Antrojoje vietoje – dar vienas Italijos objektas – žymieji Vatikano muziejai. Čia galima išvysti vieną didžiausių pasaulyje meno kolekcijų iš įvairių epochų kūrinių. Tarp popiežių šimtmečiais rinktos kolekcijos darbų pamatysite ir tokius visame pasaulyje žinomus kūrinius, kaip Rafaelio „Kristaus atsimainymas“ ir „Atėnų mokykla“, Mikelandželo „Paskutinis teismas“, Karavadžo „Kristaus laidojimas“ ir kt.

1. Koliziejus, Roma (Italija)

Aukščiausią poziciją šiais metais užėmė vienas didingiausių Romos architektūrinių pavyzdžių, miesto simbolis – Koliziejus. Šiame, virš 50000 žiūrovų talpinusiame amfiteatre vykdavo gladiatorių kautynės, įvairūs pasirodymai ir spektakliai. 2017 metais Koliziejų aplankė maždaug 7 milijonai turistų!

Foto: pixabay.com

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!