Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 11 sausio d. 20:37
Darbą pradeda naujasis kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas

Foto: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Sausio 11 dieną, penktadienį, Seimo posėdyje prisiekė naujasis kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Priesaiką priėmė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio teikimą, M. Kvietkauską į šias pareigas Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dekretu paskyrė nuo gruodžio 22 d.

Septynioliktojoje Vyriausybėje naujuoju kultūros ministru M. Kvietkauskas buvo paskirtas, kai iš šių pareigų atsistatydino Liana Ruokytė-Jonsson.

M. Kvietkauskas gimė 1976 m. gegužės 27 d. Panevėžyje. 1994–2000 m. studijavo lietuvių filologiją Vilniaus universitete. 1999–2008 m. dirbo kritikos redaktoriumi žurnale „Metai“, 2002–2003 m. studijavo judaiką Oksfordo universitete. 2008–2018 m. buvo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktorius, Lietuvių literatūros katedros dėstytojas. Nuo 2012 m. M. Kvietkauskas yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys, išleidęs eilėraščių ir esė knygų, vertimų iš jidiš bei lenkų kalbos.

 

 

 

Remiantis Konstitucijos 93 straipsniu, pradėdami eiti savo pareigas, Ministras Pirmininkas ir ministrai Seime prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, laikytis Konstitucijos ir įstatymų. Priesaikos tekstą nustato Vyriausybės įstatymas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!