Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 6 kovo d. 22:54
Paaiškėjo, kam atiteko dar dviejų svarbių Lietuvos muziejų vadovų postai

„Vilniaus galerija“ neseniai rašė apie pasikeitimus Lietuvos dailės muziejaus ir Lietuvos nacionalinio muziejaus vadovų postuose. Neseniai paskelbta apie dar dviejų svarbių Lietuvos muziejų vadovų pareigų konkursų rezultatus. Paaiškėjo, kad Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktoriaus pareigas laimėjo dabartinis jo vadovas Vydas Dolinskas, o Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus pareigas – Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto Teatrologijos katedros docentė, humanitarinių mokslų daktarė Ina Pukelytė.

Muziejininkas, istorikas, humanitarinių mokslų daktaras V. Dolinskas muziejui vadovauja nuo 2009 metų. Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Susiję:

2003–2007 metais I. Pukelytė vadovavo Kauno valstybiniam dramos teatrui, nuo 2007 iki 2010 metų buvo viešosios įstaigos „Dvimiesčio kulka“ direktore, 2008–2015 metais – VDU Menų fakulteto prodekane ir dekane. Nuo 2009 iki 2013 metų I. Pukelytė buvo tarptautinio kultūros ir ekologijos festivalio „Grynparkas“ meno vadove. Leipcigo universitete ji yra įgijusi menotyros krypties humanitarinių mokslų daktarės mokslinį laipsnį.

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus kadencijos trukmė – penkeri metai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!