Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 9 gegužės d. 19:54
Kviečia į pirmąjį dizaino aukcioną: bus galima įsigyti išskirtinių kūrinių

Renginio organizatorių nuotr.

Lietuvos dizaino forumas, bendradarbiaudamas su Vilniaus aukcionu, pristato pirmą kartą festivalio „Dizaino savaitė“ istorijoje vyksiantį lietuviško dizaino aukcioną.

Šiame renginyje bus galima įsigyti tikrų Lietuvos dizaino ikonų, vienetinių, etalonais tapusių dizaino kūrinių. Tarp jų – P. Vitkausko supamoji kėdė „KU-DIR-KA“, L. M. Kislauskaitės- Stapulionienės šezlongas, avangardiniai „Sedes Regia“ gaminiai. Taip pat šių dienų lietuviško dizaino atradimų, šalį garsinančių unikalių vienetų – R. Gražio, S. Tarvydo, V. Puzero, I. Marcinkevičienės, T. Jasiulio, L. Kvašytės, A. Rimšaitės, V. Gečo, studijų EMKO, „Kitaip“, „March“, „Zefyras“, „Old New“ ir kitų dizainerių kūrybos perliukų – visi jie čia. Tai nauja iniciatyva, kviečianti populiarinti lietuvišką dizainą ir kurti jam rinką.

Renginio organizatorių nuotr.

„Idėja šiam renginiui gimė stebint minimalistinio šiuolaikinio dizaino interjero tendencijas, kuomet namų bei ofisų interjeruose dominuojantis ramus interjeras išsiskiria viena ar kita unikalia detale, daiktu, turinčiu istoriją ar prabangiu produktu, kuriuo didžiuojamasi. Tikime, kad ir lietuvišku dizainu verta pasididžiuoti, todėl kviečiame ne tik lietuviško dizaino gurmanus bei kolekcionierius sudalyvauti aukcione, tačiau ir tą visuomenės dalį, kuri domisi ar ieško deserto savo namų interjerui“, – sako renginio organizatoriai.

Aukciono metu kartu su objektu bus įteikiamas ir objekto pasas, garantuojantis jo autentiškumą. Kai kurie darbai net su paties autoriaus parašu ar kitu autentiškumą žyminčiu ženklu.

Ekspoziciją galima aplankyti penktadienį, gegužės 10 dieną, nuo 11 iki 18 val. Aukcionas startuoja po ekspozicijos – 20 val. Aukcionas visų lauks kultūros bare „Kablys“ (Kauno g. 5, Vilnius).

Nenorint papulti į perkančiųjų registracijos eilę prieš aukcioną, siūloma registruotis elektroniniu būdu puslapyje www.menorinka.lt arba čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!