Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 20 gegužės d. 10:40
Kino klubas pavasario susitikimus užbaigs filmu „Išgyventi vasarą“: kviečia pamatyti nemokamai

Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“ | Pranešimo spaudai nuotr.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos Kino klubas pavasario susitikimus pabaigs aktualia gaida – ypatingu filmu ir susitikimu su ryškiausiomis šiuolaikinio kino kūrėjomis.

Gegužės 23 dieną 18 val. Kino klube viešės režisierė Marija Kavtaradzė ir prodiuserė Marija Razgutė, kurios pristatys filmą „Išgyventi vasarą“.

Debiutinis ilgametražis M. Kavtaradzės filmas pelnė geriausio Baltijos šalių filmo apdovanojimą Tarptautiniame Talino kino festivalyje, „Kino pavasario“ žiūrovai išrinko „Išgyventi vasarą“ geriausiu festivalio lietuvišku filmu, o tarptautinė žiuri vieną pagrindinių vaidmenų sukūrusį Paulių Markevičių pripažino geriausiu aktoriumi. Publikos simpatijų prizą filmas pelnė ir Italijoje vykusiame Lečės Europos kino festivalyje.

 

Šiame kelio filme kalbama Lietuvoje ypač aktualia ir labai svarbia psichinės sveikatos tema. Ambicinga pradedanti psichologė Indrė sutinka į kliniką pajūryje nuvežti du pacientus: bipoliniu sutrikimu sergantį Paulių ir savyje užsisklendusią Justę. Ši vasariška kelionė visiems herojams tampa pirmuoju žingsniu pasveikimo ir susitaikymo su savimi link.

Pasaulinė filmo „Išgyventi vasarą“ premjera įvyko Toronto tarptautiniame kino festivalyje, filmas nuolat kviečiamas dalyvauti įvairių šalių kino festivaliuose.

„Tai odė nepasiduodančio žmogaus prigimčiai“, – po premjeros Toronto kino festivalyje teigė buvęs Tesalonikų kino festivalio direktorius Dimitri Eipides, o tarptautinio kino leidinio „Cinemascope“ kritikas pabrėžė, kad Marija yra režisierė, kurios laukia labai šviesi ateitis kine. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė kylantys jaunosios kartos aktoriai Gelminė Glemžaitė, Indrė Patkauskaitė ir Paulius Markevičius.

 

Filmo „Išgyventi vasarą“ peržiūra ir susitikimas su kūrėjomis yra ciklo „Moters erdvė. Vaizdai ir ištarmės“ dalis. Ciklas skirtas moterų kūrybai lietuviškame kine apžvelgti, akcentuoti daugiakryptį, svarų jų indėlį į šalies kino raidą jau tris atkurtos Nepriklausomybės dešimtmečius. Ciklo „Moters erdvė. Vaizdai ir ištarmės“ peržiūros bus pratęstos rudenį, kai Kino klubas vėl pakvies vakaroti su geru kinu.

Rudenį Kino klubas žiūrovus pakvies ir į vasaros pabaigoje Juodkrantėje vyksiančio festivalio „Baltijos banga“ atgarsių programą – Latvijos ir Estijos kūrėjų filmus, naujausių lietuviškų filmų seansus ir kitus renginius.

Kino klubo renginiai yra atviri ir nemokami, jie vyksta Kinematografininkų sąjungoje, Vilniuje, adresu: Vasario 16-osios g. 8 (durų kodas: 25). 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!