Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 12 lapkričio d. 02:17
Šiaulių knygų mugėje – gerai žinomi autoriai ir šalies leidyklų atstovai (renginių programa)

Organizatorių nuotr.

 

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka (Aušros al. 62) lapkričio 16 dieną, šeštadienį, šiauliečius ir miesto svečius kviečia į kasmetinę Šiaulių knygų mugę.

Mugėje lankytojų lauks leidyklos iš visos Lietuvos, naujausios knygos ir jų autoriai, vyks edukacinės programos mažiesiems lankytojams ir jų tėveliams. Šių metų mugė stebins susitikimais su nepaprastai skirtingomis asmenybėmis ir pačiais įvairiausiais literatūros žanrais.

Šių metų knygų mugėje dalyvaus: Alfredas ir Mangirdas Bumblauskai, Valdas Papievis, Marius Povilas Elijus Martynenko, Praeities žvalgas (Šarūnas Jasiukevičius), Martynas Levickis, Virginija Kulvinskaitė, Kornelijus Platelis, Kastytis Sarnickas (Kastetas). Lankytojų lauks ir vaidybinių filmų peržiūros, vienas žinomiausių šiuolaikinių lietuvių dailininkų Stasys Eidrigevičus pristatys savo ekslibrisų parodą, visuomenei bus rodomas ŠAVB parengtas Petro Repšio ekslibrisų katalogas, vyks kiti įtraukiantys renginiai.

Dalyvaus leidyklos: „Algarvė“, „Andrena“, „Charibdė“, „Eglė“, „Kauko laiptai“, „Lieparas“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Litera“, „Lucilijus“, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, „Odilė, „Pegasas“, „Raidynėlis“, „Saulės delta“, „Tikra knyga“, „Žara“. Taip pat knygomis prekiaus: Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Šiaulių „Aušros“ muziejus, Šiaulių humanitarinė studija „Plėviasparniai“, Vydūno draugija, knygynas „Pegasas“, Andželika Bubelytė, Danutė Januškienė, Vita Morkūnienė, Dainius Šukys.

Pačius mažiausius (4–7 m.) bibliotekos lankytojus tėveliai galės palikti trumpalaikės vaikų priežiūros centre „Kibi ribi“, kur juos užims bibliotekos darbuotojai ir „Kibi ribi“ edukacijos.

Kultūrinių renginių ir edukacijų programas galite rasti čia.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos informacija 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!