Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 12 vasario d. 21:41
„Nesijaučiam toli“: advokatas Marius Griškonis, Niujorkas (JAV)

„Nesijaučiam toli“: advokatas Marius Griškonis, Niujorkas (JAV) | A. Baltėno nuotr.

„Vilniaus galerija“ tęsia fotografo Arūno Baltėno fotoapybraižų ciklą „Nesijaučiam toli“. Kiekvieną savaitę jūsų lauks vis nauja pažintis su fotografo sutiktais ir įamžintais žmonėmis. Šįkart susipažįstame su Niujorke gyvenančiu advokatu Mariumi Griškoniu.

Marius Griškonis: esu advokatų kontoros „White & Case“ partneris. Atvykau  į Ameriką studijuoti ir 2001-aisiais metais Ajovos universitete įgijau teisės magistro laipsnį. Po studijų atlikau stažuotę „Credit Suisse“ banke Niujorke, bet turėjau išvykti iš Amerikos dėl vizos apribojimų. Grįžęs į Lietuvą, tris metus užsiėmiau advokato praktika, dirbau advokatų kontoroje „Ellex“, o 2004 metais sugrįžau į Niujorką ir jau 14 metų dirbu „White & Case“. Pradėjau kaip advokatas, o prieš 5 metus tapau partneriu. Aš specializuojuosi energetikos infrastruktūros srityje – dirbu prie daugelio vėjo ir saulės jėgainių projektų, vykdomų Amerikoje bei Kanadoje, finansavimo ir vystymo. Pavyzdžiui, šiuo metu dirbu su 800 MW vėjo jėgainės projektu Atlanto vandenyne, Masačiusetso valstijoje.

„Nesijaučiam toli“: advokatas Marius Griškonis, Niujorkas (JAV) | A. Baltėno nuotr.

„Nesijaučiam toli“: advokatas Marius Griškonis, Niujorkas (JAV) | A. Baltėno nuotr.

„Nesijaučiam toli“: advokatas Marius Griškonis, Niujorkas (JAV) | A. Baltėno nuotr.

Aš atstovauju investuotojus arba bankus , kurie tiems projektams teikia kapitalą, arba pačius projekto vystytojus. Pritraukiant projektams finansavimą sudaroma labai daug sutarčių, kyla daug struktūros, teisinių ar mokestinių klausimų, su tuo aš ir dirbu.

Būna tokių projektų ir Lietuvoje (ir ten stato elektrines), bet visur sava specifika. Be to, čia būna labai didelių, kelių šimtų MW projektų (dabar dirbu su 1,000 MW saulės jėgainėmis).

Čia gimė ir auga mano vaikai, tad dabar mano namai yra čia. Bet visi mano giminės, taip pat daug draugų yra likę Lietuvoje (ir aš ten praleidau beveik ketvirtį šimtmečio). Tad grįžtu į Lietuvą kiekvienais metais.

Dabar dėl, sakykime, šeimyninių aplinkybių turiu gyventi čia, bet neatmetu galimybės kada nors grįžti į Lietuvą. Anksčiau ar vėliau, sunku pasakyt, bet…

Daugiau rubrikos „Nesijaučiam toli“ istorijų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!