Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 9 birželio d. 11:22
Vilniaus senamiestyje įsikurusi „MMLAB Erdvė“ kviečia į vasaros renginius

„MMLAB Erdvė“ | Modesto Endriuškos nuotr.

Vilniaus miesto teatras „Meno ir mokslo laboratorija“ (MMLAB) kviečia susipažinti su naujausiais scenos menų reiškiniais Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje „MMLAB Erdvėje“ (Vokiečių g. 13A). Nuo birželio 10 d. kelis kartus per savaitę čia vyks nemokami renginiai: pjesių skaitymai, spektaklių eskizų pristatymai, kūrybinės dirbtuvės vaikams, performansai, koncertai.

„MMLAB Erdvė“ – tai jaunų, nepriklausomų menininkų iniciatyva sukurta vieta, kurioje gimsta netradiciniai teatro renginiai, instaliacijos ir muzikiniai įvykiai. Pandemijos laikotarpiu atidaryta erdvė tapo vilniečių traukos centru, kur buvo pristatytos įvairios menininkų ir mokslininkų kolaboracijų instaliacijos, vyko pjesių pristatymai ir spektaklių premjeros.

Birželio 10 d. renginių ciklą pradės režisieriaus Pauliaus Markevičiaus spektaklis „Reikalai“, analizuojantis žmogaus galimybių pakeisti pasaulį, mokslininko pasiaukojimo ir atsakomybės prieš visuomenę temas. Birželio 14 ir 16 d. mažieji skaitytojai bus kviečiami į „Vaikų žemės“ vedamas kūrybinio skaitymo dirbtuves, kuriose vaikai pamatys kitokį istorijų pasaulį ir atras skaitymo džiaugsmą. Birželio 17 d. į gimtadienio šventę bus pakviesti visi, kurie dėl pandemijos neteko progos atšvęsti savo tikrojo gimtadienio draugų būryje. Čia sukaktuvininkai gaus dozę gerų palinkėjimų ir sulauks išskirtinio dėmesio iš MMLAB kūrėjų. Birželio 18 ir 23 d. įvyks interaktyvus performansas-patyrimas „Įkvėpimo stotelė“, kur pasitelkiant šešėlių ir pojūčių teatro metodus visi skubantys, ieškantys ir nerandantys bus pakviesti į meditatyvų pabuvimą miesto gamtoje.

„MMLAB Erdvė“ | Modesto Endriuškos nuotr.

Urbanistinėje „MMLAB Erdvėje“ savo kūrybą taip pat pristatys NVO organizacijos, nepriklausomi teatrai ir menininkai: Greta Štiormer, Aleksandr Špilevoj, Augustas Gornatkevičius, Gediminas Rimeika, Uršulė Bartoševičiūtė, Eglė Švedkauskaitė, Paulius Markevičius, Ieva Kaniušaitė, Goda Simonaitytė, Marius Čižauskas ir Giedrius Savickas, Indrė Storpirštienė ir Karolina Žernytė, „Teatras P“, „Literariumas“ ir kt. Programoje taip pat numatytos kūrybinės dirbtuvės vaikams, kurias ves literatūros pažinimo programos vaikams ir paaugliams „Vaikų žemė“ edukatoriai bei aktorė Marija Petravičiūtė.

Nuolat pildomą visos vasaros renginių programą galima sekti MMLAB internetinėje svetainėje www.mmlaboratorija.lt ir socialinių tinklų paskyrose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!