Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 14 gruodžio d. 11:59
3 visų mylimi Keistuolių teatro spektakliai (pamatykite nemokamai internete)
Keistuolių teatras Aukštyn kojom

TV spektaklis „Aukštyn kojom“ | LRT mediateka

Daugelis lietuvių arba užaugo, arba augino savo vaikus su Keistuolių teatru. Teatras buvo įkurtas 1989 m. ir nuo to laiko jame gimė daug legendinių pastatymų, populiarių personažų ir dainų. Keistuolių teatre sukurta virš 50 spektaklių, tiek vaikams, tiek suaugusiems. Ne vienas puikiausiai prisimena varną Albertiną ar Ozo šalies burtininką, tačiau kada paskutinį kartą matėte Keistuolių teatro spektaklius, adaptuotus televizijai?

Susiję:

1. 1991 m. „Aukštyn kojom“

Tai vieno pirmųjų Keistuolių teatro spektaklių ekranizacija.  Spektaklis, paremtas D. Bisseto pasakų motyvais, kone iškart tapo legendiniu. Aktoriai pasakoja apie varną Albertiną, kuri susapnavo, jog pasaulis apvirto aukštyn kojom: pelės vaikosi kates, o katės – šunis, saulė šviečia naktį, o mėnulis – dieną… Spektaklio dainas sukūrė A. Giniotis, A. Kulikauskas, D. Auželis ir R. Vikršaitis, o sudainavo I. Balsytė, R. Aleksaitis, D. Auželis, A. Giniotis ir A. Kaniava.

Žiūrėkite čia.

2. 1993 m. „Geltonų plytų kelias“

Tai daugeliui gerai žinomo Keistuolių teatro spektaklio adaptacija TV ekranui. Spektaklis pastatytas pagal L. F. Baumo pasaką „Ozo šalies burtininkas“. Įraše pamatysite mergaitės ir jos draugų kelionę geltonų plytų keliu į Smaragdo miestą. Ten herojai ieškos savo svajonių. Muziką spektakliui sukūrė A. Giniotis ir A. Kulikauskas

Žiūrėkite čia.

3. 1997 m. „Išdaigos Bašmukų gatvėje“

Tai dar viena Keistuolių teatro muzikinė pasaka, paremta P. Hackso apysakų knyga „Oro duobė. Nelaisvėje“. Spektaklyje pasakojamos trys nepaprastos istorijos, nutikusios draugų trijulei. Jie susitinka su beždžione, karaliumi ir Undine.

Žiūrėkite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!