Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 7 vasario d. 13:07
Taschen leidyklos knyga „Paryžius: miesto portretas“ – odė gyvybingam, ryškiam, meile alsuojančiam Paryžiui
Paryžius miesto portretas

Knyga „Paris. Portrait of a City“ XL | Taschen leidykla

„Paryžius: miesto portretas“ – tai didžiulė ir unikali fotografijos knyga, pristatanti jaudinančius Paryžiaus praeities ir dabarties vaizdus. Būtent Paryžiaus gyventojams, visiems Prancūzijos sostinės mylėtojams ir skirtas šis gyvybingas, ryškus, meile Paryžiui trykštantis leidinys. Taschen leidyklos knygoje Paryžiaus istorija pasakojama vaizdais: didžiuliame, daugiau nei 600 puslapių leidinyje pristatoma 500 gražiausių ir garsiausių nuotraukų iš Paryžiaus gyvenimo.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Susiję:

„Paryžiuje: miesto portrete“ sujungiama miesto praeitis ir dabartis, monumentalumas ir kasdienybė, daiktai ir žmonės. Knygoje – užburiantys miesto gyvenimo vaizdai, užfiksuoti ne tik garsiausių fotografų – Daguerre’o, Marville’o, Atgeto, Lartigue’o, Brassaï, Kertészo, Roniso, Doisneau, Cartier-Bressono, bet ir nežinomų fotografų, leidžia pajausti tik mažą dalelę „Paryžiaus gyvenimo pulso“. Knyga „Paryžius: miesto portretas“ – tarsi poezija, kurią skleidžia nuolat besikeičiančio miesto gatvės ir gyventojai, per amžius įkvėpę kurti daugybę rašytojų ir menininkų.

Autorius

Jeanas Claude’as Gautrandas (1932–2019) buvo vienas iškiliausių Prancūzijos fotografijos ekspertų. Būdamas aktyvus fotografas nuo 1960 m., jis taip pat išgarsėjo kaip istorikas, žurnalistas ir kritikas, išleidęs daugybę leidinių, o taip pat ir TASCHEN knygas apie Brassaï (2004), „Miesto portretas“ (2011), „Robertas Doisneau“ (2014) ir „Eugène’as Atget. Paryžius“(2016).

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!