Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 8 vasario d. 08:29
Filme „Gyvenimo geismas“ – tragiškas Van Gogo likimas
Filmas Gyvenimo geismas

Kadras iš filmo.

Pristatome filmą gero kino mėgėjams – 1956 metų filmas „Gyvenimo geismas“ („Lust for life“). Tai – Oskaru apdovanota juosta apie visame pasaulyje gerai žinomo dailininko Vincento van Gogo (pagrindinį vaidmenį atlieka legendinis amerikiečių aktorius Kirkas Daglasas, neseniai atšventęs šimtąjį savo gimtadienį) gyvenimą ir kūrybą.

Tekstas ir fotografijos pirmą kartą publikuoti 2018 m. gegužės 30 d. portale vilniausgalerija.lt

Pradedant kasyklų rajonu Belgijos pietuose, baigiant šūviu į krūtinę Prancūzijos kaimelio laukuose, filmas pasakoja apie visus svarbiausius dailininko gyvenimo etapus. Klasika tapusioje juostoje išvysite ir sceną, kurioje autorius, apimtas kvaitulio, nusirėžia ausį, pamatysite, kaip rutuliojosi menininko santykiai su impresionistais, kokia audringa buvo Vincento van Gogo draugystė su kitu ne ką mažiau garsiu dailininku Poliu Gogenu.

Meistriška vaidyba, į patį filmą inkorporuotos originalių dailininko darbų nuotraukos, tvyranti įtampos, gresiančios beprotybės atmosfera suteikia žiūrovui galimybę pabuvoti vienos labiausiai kontraversiškų dailės figūrų „kailyje“.

IMDb7,4 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!