Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2018 m. 26 lapkričio d. 17:42
Mirė Italijos kino legenda, „Paskutiniojo imperatoriaus“ režisierius Bernardo Bertolucci

 

Pirmadienį, lapkričio 26 dieną, mirė legendinis italų kino režisierius, dramaturgas Bernardo Bertolucci. Jam buvo 77 metai. Anot „The Guardian“, režisierių pasiglemžė vėžys.

B. Bertolucci sukūrė tokius visame pasaulyje gerai žinomus filmus, kaip „Konformistas“ (Il Conformista, 1970), „Paskutinis tango Paryžiuje“ (Ultimo tango a Parigi, 1972), „Mažasis Buda“ (Little Buddha, 1993), „Svajotojai“ (The Dreamers, 2003). Tačiau garsiausia režisieriaus juosta – „Paskutinis imperatorius“ (The Last Emperor, 1987). Ji pelnė net 9 Oskarus ir buvo išrinkta geriausiu metų filmu.

2011 metų Kanų kino festivalyje režisierius buvo apdovanotas už viso gyvenimo pasiekimus, o 2014 metais Nobelio taikos premijos laureatų susitikime B. Betolucci pelnė Taikos apdovanojimą už indėlį kovoje už žmogaus teises.

Po nesėkmingos stuburo išvaržos operacijos 2003 metais, režisierius nebegalėjo vaikščioti ir nuo tada buvo prikaustytas prie invalido vežimėlio.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!