Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 23 balandžio d. 19:15
Vilniaus menų fabrike „Loftas“ – nemokamų filmų seansai

Renginio plakatas | Organizatorių nuotr.

Menų fabrikas „Loftas“ ir Goethe’s institutas pristato filmų seriją „GOETHE SVEČIUOSE“ ir paskutiniais mėnesio trečiadieniais visus kviečia mėgautis geru vokišku kinu. Visi filmų seansai nemokami, originalo kalba ir su lietuviškais subtitrais.

Šį trečiadienį 20 val. žiūrovai galės mėgautis daug apdovanojimų pelniusiu režisierės Frauke Finsterwalder vaidybinio kino debiutu „Tamsioji pusė“ („Finsterworld“, 2013 m.).

Filmo veiksmas vyksta, tarytum, iš laiko tėkmės iškritusioje Vokietijoje. Čia nuolat šviečia saulė, vaikai dėvi mokyklines uniformas, policininkai – meškinų kostiumus, o pedikiūrininkai pagyvenusioms damoms dovanoja sausainius. Tačiau už šio paralelinio pasaulio grožio tyko praraja, kurios link ir veda ši kino juosta. Režisierė F. Finsterwalder su didžiule poetine jėga rodo somnambuliško grožio pasaulį, užburiantį ir netrukus išsklaidantį kerus.

 

Filmo „Tamsioji pusė“ režisierė teigia, kad vokiečiai be perstojo save kritikuoja ir kankina negatyviomis mintimis. Jos filmas nuo kitų vokiškų kino juostų skiriasi gausia spalvų gama – taip autorė siekia atsikratyti tautos išugdyto melancholijos jausmo.

„Tamsioji pusė“ – šį trečiadienį menų fabrike „Loftas“. Filmo pradžia: 20 val. Durys: 19.30 val.  

Kito filmo „Oh Boy“ (rež. Jan Ole Gerster, 2012 m.) seansas numatomas gegužės 29 dieną. 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!