Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 3 gegužės d. 18:33
„Pulo“ mėgėjai: „Tai – žaidimas širdžiai“

Pulo žaidėjai. Vilnius, 2019 m. | Arūno Baltėno nuotr.

„Vilniaus galerija“ publikuoja fotoapybraižą iš Arūno Baltėno fotografijų ciklo „Gyvenimo aistra“. Šįkart susipažinkite su pulo žaidėjais Andriumi Gurkliu ir Andriumi Paliulioniu.

Andrius Gurklys ir Andrius Paliulionis: Tam tikra prasme esame pulo veteranai – žaidžiam jau apie 15 metų. Mano mėgstamiausias žaidimo variantas – pool-8. Ir kiti mėgėjai jį mėgsta labiausiai. O rimtesni žaidėjai dažniausiai žaidžia pool-9. Ten šiek tiek kitokios taisyklės, bet kamuoliukai tie patys. Jų, tiesa, šiek tiek mažiau, ir mušti reikia pagal tam tikrą seką. Žaidimui įtaką daro viskas – stalai, kamuoliukai, lazdos.

Mums pulas yra hobis. Aš visada sakau, kad tai žaidimas širdžiai. Iš jo niekas Lietuvoje negyvena. Dabar, tiesa, yra vienas jaunas perspektyvus žaidėjas, galbūt jis prasimuš pasaulio mastu ir galės kažkiek užsidirbti. O mes žaidžiame savo malonumui. Svarbiausia, kad toks laisvalaikis yra aktyvus. Nuolat reikia vaikščioti aplink stalą, lankstytis. Jei darbe sėdžiu prie kompiuterio, tai čia – toks dinamiškas fizinis ir kartu protinis žaidimas.

Susiję:

Su žaidimo partneriu susipažinom prieš kokių penkiolika metų tokioj keistoj mažoj biliardinėj Šiauliuose. Užsimezgė draugystė, ir iki šių dienų vis dar aiškinamės, kuris iš mūsų geresnis.

Pulo žaidėjai. Vilnius, 2019 m. | Arūno Baltėno nuotr.

Pulo žaidėjai. Vilnius, 2019 m. | Arūno Baltėno nuotr.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!