Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2021 m. 12 rugpjūčio d. 18:18
#SavaitėsKūrinys: Ūlos Šveikauskaitės „Time Terror“

Ūla Šveikauskaitė, „Time Terror“ / Iliustracija publikuota tinklapyje „Sociali Sociologija“.

#SavaitėsKūrinys – Vilniaus galerijos rubrika, kurioje kiekvieną ketvirtadienį kviesime susipažinti su aktualiu meno kūriniu. Šį kartą pasakojimo centre – iliustratorės Ūlos Šveikauskaitės darbas „Time Terror“.

Ūla Šveikauskaitė – iliustratorė, šiuo metu gyvenanti ir kurianti Vienoje. Vis daugiau menininkės darbų galima pamatyti Lietuvos ir užsienio leidiniuose bei plakatuose, o su kūrėja bendradarbiauja ir tokie vardai kaip „The Wall Street Journal“, „Foreign Policy“, „World Positive“, „Open House Vilnius“ ir kt. Autorės darbuose susipina siurrealus pasaulis ir kasdienybė, o čia vaizduojami objektai ir žmonės sukelia nostalgijos, sustojusio laiko jauseną.

Darbas „Time Terror“ – apie gyvenimą greitojo laiko ritmu. Iliustraciją autorė sukūrė Mildos Pivoriūtės bei Karolinos Poškauskaitės moksliniam straipsniui „Kai nebetenkina „per daug ir per kažkaip“: egzistenciniai pokyčiai kintant gyvenimo ritmui“.

„Bandydamas suderinti skirtingas gyvenimo sferas žmogus dažnai jaučiasi praradęs ir (ar) beprarandantis savo gyvenimo kontrolę, prarytas aplinkybių, išgyvena kaltės jausmus, jaučiasi nebespėjantis gyventi. Spartus gyvenimo tempas ir laiko su(sis)paudimas sukelia nemažai prieštaravimų, kurie veda į destruktyvų suspaustos dabarties potyrį, į pertekliaus, beprasmybės, pervargimo ir susvetimėjimo patologijas.“

Ū. Šveikauskaitės darbus iki rugpjūčio 28 d. galima apžiūrėti „GODÒ galerijos“ parodoje „Iš puslapių galerijų“.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!