Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 25 vasario d. 11:47
Penkta ciklo „Pasivaikščiojimai po Vilnių su fotografu S. Žvirgždu“ paskaita
Stanislovas Žvirgždas

Stanislovas Žvirgždas. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos nuotr.

Džiaugiamės ir vėl galėdami pakviesti jus į Lietuvos Respublikos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, fotografijos istorijos tyrinėtojo, fotografo Stanislovo Žvirgždo devynių paskaitų-susitikimų ciklą „Fotografija atskleidžia istoriją. Pasivaikščiojimai po Vilnių su Stanislovu Žvirgždu“.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje fotografijos istorikas ir vėl pasakoja apie Lietuvos sostinę. Susitikimuose pasakojama apie pačius įvairius Vilniaus pastatus ir objektus, rodomos jų fotografijos. Renginiuose bus parodyta per 1600 fotografijų ir kitų vaizdų.

Kovo 2 d. – V paskaita. Pasivaikščiojimai po Vilnių

Paskaitos metu bus parodytos 151 fotografija.

Paskaitoje lektorius pasakos ir rodys nuotraukas apie Vilnių po Antrojo pasaulinio karo, taip pat kalbės apie Vilniaus elektrinę, hidroelektrinę, sostinės Geležinkelio stotį, Geležinkelio tunelį, Arklių tramvajų – konkę ir kitas transporto priemones (net apie upinius garlaivius).

Paskaitos trukmė 1 valanda.

S. Žvirgždas – vienas geriausių Lietuvos fotografijos žinovų, žymiausių peizažo fotografijos meistrų. Ryškų pėdsaką palieka ir jo, kaip fotografijos kritiko bei istoriko, veikla. Jis – daugelio fotografijos leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ar bendraautoris.

Laukiame fotografijos entuziastų ir Vilniaus istorija besidominčių bibliotekos bičiulių. Ne todėl, kad nebūtumėte šių vietų matę – gal kai kurie pro jas praeinate kasdien, bet tam, kad iš tikrųjų jas pažintumėte, išgirdę istorinius pasakojimus ir juos iliustruojančias fotografijas. Susidomėjusiųjų laukiame Konferencijų salėje, V a.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Renginiuose uždarose erdvėse visi vyresni nei šešerių metų žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Nuo to atleidžiami tik neįgalumą turintys žmonės, kurie to daryti negali dėl savo sveikatos būklės. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį. Dalyviai turi laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie paskaitą:

Data: kovo 2 d.

Laikas: 17.30 val.

Vieta: Konferencijų salė, V a., 501 kab.

Trukmė: 1 val.

Dalyvavimas: įėjimas laisvas

Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!