Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 25 rugpjūčio d. 11:19
„Netikėtas grožis“ Cho Gi-Seok parodoje Taline
Cho Gi-Seok

Iš kairės į dešinę: © Cho Gi-Seok, Untitled 2020 m., © Cho Gi-Seok, Flower study #18 2019 m., © Cho Gi-Seok, Coexistence #1 2020 m.

Šiuo metu Talino muziejuje „Fotografiska“ atidaryta jauno menininko iš Korėjos Cho Gi-Seok paroda „Koegzistencija“. Šiandien jis laikomas vienu žinomiausių Azijos mados fotografų. Cho Gi-Seok savo vaizduotėje nuolat ieško grožio. Jo nuotraukos išsiskiria stipria kompozicija, kur viskas nuo šviesos ir spalvų iki daiktų ir drabužių yra kruopščiai suplanuota.

Cho Gi-Seok

Iš kairės į dešinę: © Cho Gi-Seok, Bad dream #1 2019 m., © Cho Gi-Seok, Balance Stones 2020 m.

Susiję:

Cho Gi-Seok gimė Seule (Korėjos Respublika) 1992 m. Būdamas 20 metų metė mokslus Kookmin universitete ir iš karto pradėjo siekti meno vadovo, vizualiojo menininko ir fotografo karjeros. Iš pradžių Seule fotografuodamas draugus ir gėles, pamažu pasuko į mados fotografiją ir per tą patį laiką, 2016 m., sukūrė ir savo mados prekės ženklą KUSIKOHC. Menininką traukia grožis ir analogiškas fotografavimo procesas jį užfiksuoti. Jis tai vadina „netikėtu grožiu“, kurio, anot jo, neįmanoma sukurti skaitmeninėmis priemonėmis. Kaip mados fotografas Gi-Seok bendradarbiavo su Vogue Korea, Elle Korea, Esquire Korea ir tokiais prekių ženklais kaip Prada, Nike, Adidas ir Cartier.

Cho Gi-Seok

Iš kairės į dešinę: © Cho Gi-Seok, These Days #3 2020 m., © Cho Gi-Seok, Untitled 2020 m.

„Koegzistencija“ yra pirmoji didelė Cho Gi-Seok paroda, kurioje eksponuojama daugybė jo 2018–2020 m. darbų. Gi-Seok fotografijos pasižymi sąmoningai išdirbtomis kompozicijomis, kur visi objektai kruopščiai atrinkti ir surinkti. Jo atvaizdai dvelkia subtilia harmonija, tyrumu, grožiu, simbolika ir rafinuota atmosfera. Nesvarbu, ar tai žmogaus, ar gėlės portretas, fotografija atspindi gyvenimo sudėtingumą ir žavingą jo dviprasmiškumą. Vienas žodis, į kurį Gi-Seok dažnai grįžta savo kūryboje, yra koegzistencija. Jo požiūriu, viskas yra skirta gyventi kartu: akmenys, medžiai, gyvūnai, erdvės, mašinos ir žmonės.

Cho Gi-Seok parodą „Koegzistencija“ galite aplankyti „Fotografiska“ muziejuje (adresas: Telliskivi 60a-8, Tallinn). Paroda vyks iki lapkričio 20 dienos.

Visas Cho Gi-Seok parodos „Koegzistencija“ nuotraukas galite peržiūrėti fotogalerijoje:

Norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad Talinas – pilnas meno parodų ir kultūros miestas, tad norėdami aplankyti šią ir kitas Talino parodas, peržiūrėkite mūsų kasmėnesinę apžvalgą – TALINAS. Muziejai ir parodos.  

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!