Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 23 birželio d. 20:14
Pasaulinio lygio „Fotografiska“ muziejus Taline

Muziejus „Fotografiska“ Taline 

Apžvelgę birželio mėnesio Talino meno parodas, šį kartą norime jus supažindinti su fotografijos muziejumi „Fotografiska“, kuris garsėja pasaulinio lygio šiuolaikinės fotografijos parodomis.

Mūsų misija – įkvėpti pasaulį tapti sąmoningesniu per fotografiją ir manome, kad fotografija yra įtraukianti priemonė, turinti unikalų gebėjimą formuoti emocijas, perteikti istorijas ir daryti poveikį. Mūsų parodos yra daugiau nei pramogos, siekiame sukurti poveikį.

2010 m. buvo įkurtas pirmasis „Fotografiska“ muziejus Stokholme, o dabar „Fotografiska“ jungia 6 muziejus skirtinguose pasaulio miestuose – Niujorke, Stokholme,  Taline, Berlyne, Šanchajuje ir Majamyje.

„Fotografiska“ Taline buvo atidarytas 2019 m. birželį, kaip Baltijos šalių ir Estijos kūrybinės bendruomenės centras. Įsikūręs Telliskivi kūrybinio rajono širdyje, 60 000 kvadratinių metrų pastate, anksčiau vadintame „Raudonuoju namu“, „Fotografiska“ yra Talino naktinio gyvenimo epicentre.



Susiję:

Iki šiol „Fotografiska“ Taline demonstravo nuostabių fotografų, tokių kaip Ellen von Unwerth, Lina Iris Viktor, Bryan Adams, Yang Fudong, Alex Prager, James Nachtwey, Pentti Sammanllahti ir kt., darbus. Čia yra apdovanojimus pelnęs restoranas, kavinė, sodas ant stogo ir vyno baras su gražiai suplanuotomis renginių erdvėmis ir parduotuve.


Mūsų sienos nėra baltos. Mūsų svečiai nėra tylūs ir jiems nereikia turėti meninį išsilavinimą, kad rastų tai, kas jiems patinka. Pasilinksminkite, neskubėkite, gilinkitės, pagurkšnokite gėrimą.

Restoranas, įkvėptas tvaraus malonumo koncepcijos, orientuojasi į virtuvę be atliekų. Virtuvėje, bare ir konditerijoje naudojama viskas – nuo žiedų iki šaknų, nuo nosies iki uodegos. Restoranas gavo 3 vietą meistriškumo klasėje iš Estijos restoranų „White Guide 2021“ gido. Restorano siela – aistringas tvaraus maisto ir šiuolaikinių estiškų skonių šefas Peeter Pihel, kurio karjera nukeliavo iš Muhu salos („Pädaste“) į Švediją („Fäviken Magasinet“) ir Prancūziją („Fulgurance“).

Tai vieta, kur galima atrasti pasaulinio lygio fotografiją, eklektišką programą, skaniai pavalgyti ir nustebinti save naujomis perspektyvomis. Vadovaudamasi misija įkvėpti pasaulį tapti sąmoningesniu per fotografiją, „Fotografiska“ rengia dinamiškas, neprilygstamas ir besikeičiančias parodas, apimančias įvairius fotografijos žanrus, įtraukioje ir įtraukiančioje aplinkoje.

Visas birželio mėnesį „Fotografiska“ veikiančias parodas rasite birželio mėnesio Talino meno parodų ir muziejų apžvalgoje, o patį muziejų rasite Taline, adresu Telliskivi 60a-8.

Pixy Liao paroda „Tavo žvilgsnis priklauso man“

Paroda „The Pet Show“

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!