Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 21 gruodžio d. 19:53
Atgal į vaikystę – 4 spektakliai vaikams (pamatykite nemokamai internete)
spektaklis vaikams pepė ilgakojinė

Spektaklis „Pepė Ilgakojinė“ | LRT mediateka

Šventiniu laikotarpiu tampa sunku išsirinkti iš gausybės vaidybinių bei animacinių filmų, skirtų vaikams. Televizijos programos ištisomis dienomis transliuoja vaikišką turinį, tačiau jis neretai būna paviršutiniškas. Praūžus pandemijai, vaikai vis rečiau lankosi teatre. Kviečiame kartu su jais keletą vakarų praleisti žiūrint spektaklių vaikams įrašus. Tai – Lietuvos teatro klasika, užauginusi ne vieną kartą.

1. „Pepė Ilgakojinė“

Šį spektaklį, pagal klasiką tapusį A. Lindgren kūrinį, 1971 m. Jaunimo teatre pastatė V. Čibiras. Spektaklis greitai tapo kultiniu. Vaikai jo pažiūrėti verždavosi net po keletą kartų. Pagrindinio vaidmens aktorė Nijolė Gelžinytė viename interviu prisiminė, jog po spektaklio salėje rasdavo begales jai paliktų dovanų – laiškų, atvirukų, saldainių.

Žiūrėkite čia.

Susiję:

2. „Mergaitė su degtukais“

Tai – muzikinis spektaklis pagal visiems puikiai pažįstamą H. K. Anderseno pasaką. Jį 1995 m. sukūrė N. Čereškevičienė kartu su „Tele Bim-Bam“ komanda. Spektaklyje išvysite daug pažįstamų ir mylimų veidų. Čia vaidina K. Kymantaitė, R. Staliliūnaitė, I. Balsytė, G. Storpirštis, A. Giniotis, V. Rašimas ir kiti.

Žiūrėkite čia.

3. „Zuikio paveikslėliai“

Tai 1997 m. išėjęs „Keistuolių teatro“ muzikinis TV spektaklis, režisuotas A. Einikytės. Čia išvysite A. Vilutytę, V. Rašimą, girdėsite skambant A. Giniočio, A. Kulikausko ir R. Buidovo muziką. „Zuikio paveikslėliai“ –  pats pirmas „Keistuolių teatro“ TV spektaklis. Dalis šio kūrinio buvo parodyta jauniesiems aktoriams dar besimokant Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Žiūrėkite čia.

4. „Raganiukė“

Tai 1978 m. TV spektaklis pagal gerai žinomą O. Proislerio knygą, pasakojančią apie raganiukę, kuri nusprendė nepaklusti senųjų raganų tradicijoms. Jį režisavo D. Keturakytė, o pagrindinį vaidmenį atlieka N. Oželytė, kitos raganos irgi pažįstamos – N. Narmontaitė, K. Kymantaitė.

Žiūrėkite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!