Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 20 rugsėjo d. 13:07
Raštų ir ornamentų rinkinys „The World of Ornament“ – ieškantiems idėjų dekoravimui
The World of Ornament

Knyga „The World of Ornament“, „Taschen“ leidykla

Su Davido Batterhams sudarytu išskirtiniu istorinių raštų ir ornamentų rinkiniu „The World of Ornament“ atrasite neaprėpiamą dekoravimo idėjų pasaulį. Šioje knygoje išvysite įvairaus dizaino gobelenų, kilimų ir plytelių raštų, rankraščių miniatiūrų, sukurtų nuo viduramžių iki XIX a.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Knyga „The World of Ornament“ sudaryta sujungiant dvi didžiausias XIX amžiaus ornamentų enciklopedines kolekcijas – Auguste Racinet „L’Ornement polychrome“ I ir II tomai (1875–1888) ir Auguste Dupont-Auberville „L’Ornement des tissus“ (1877).

ornamentai

Knyga „The World of Ornament“, „Taschen“ leidykla

ornamentai

Knyga „The World of Ornament“, „Taschen“ leidykla

Šiame dekoratyvinio meno rinkinyje rasite klasikinius, egiptiečių, graikų, romėnų, etruskų, Azijos ir Vidurio Rytų bei Europos ornamentus nuo viduramžių iki XIX a. Tai tarsi enciklopedija menininkams, istorikams, dizaineriams ir modelių kūrėjams – visiems, kurie domisi menu ir dizainu.

Knygos „The World of Ornament“ sudarytojas Davidas Batterhamas nuo 1965 m. dirba antikvarinių knygų pardavėju Londone. Jo specializacija – knygos ir žurnalai apie grafiką, ornamentus, madą, daugiausia dėmesio skiria Prancūzijos ir Ispanijos autorių kūrybai.

„Taschen“ knygos leidžiamos skirtingais formatais ir serijomis. Knygą „The World of Ornament“ galite įsigyti šiais formatais:

Susiję:

„Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Ne išimtis ir knyga „The World of Ornament“. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!