Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 1 liepos d. 14:43
5 serialai, kurie nukels į Italiją: nuo kriminalinio pasaulio dramų iki romantikos

Kadras iš serialo „Baby“

Jei dar nesuplanavote kelionės į Italiją, bet bent trumpam norite pajausti šios šalies dvasią ir kultūrą – šis sąrašas skirtas būtent jums. Nuo romantiškų meilės istorijų iki kriminalinio pasaulio dramų ir svarbiausių istorinių įvykių – „Vilniaus galerija“ rekomenduoja 5 serialus, kurių siužetas nukels į Italiją.

„Suburra: Blood on Rome“ (2017–2020 m.)

„Suburra: Blood on Rome“ – serialas kriminalinių dramų mėgėjams. Istorijos centre – mafijos gaujos, narkotikų prekeiviai, susitepę politikai, Vatikano dvasininkai bei įtemptas siužetas, besirutuliojantis kerinčio grožio Romoje. Serialas sukurtas pagal 2015 m. filmą „Suburra“, įkvėptą to paties pavadinimo Giancarlo De Cataldo ir Carlo Bonini romano. Paremta tikrai įvykiais.

IMDb – 7,9

„Baby“ (2018–2020)

Šį serialą įkvėpė tikra, visą Italiją šokiravusi istorija apie paaugles merginas, patekusias į prostitucijos skandalą, kuriame figūravo žinomos šalyje pavardės – aukšto rango politikai, diplomatai, teisininkai ir verslininkai. Nors serialo siužetas nuklysta nuo tikrojo įvykio, jo centre – panaši istorija. Elitinėje Romos mokykloje besimokančios merginos, norėdamos užsidirbti, pradeda susitikinėti su vyresniais vyrais, o galiausiai – įsitraukia į prostitucijos tinklą.

IMDb – 6,8

„Medici“ (2016-2019)

Į XV a. Italiją nukels serialas „Medici“, pasakojantis apie šios popiežiaus bankininkų šeimos istoriją. Mirus Medičių šeimos galvai, jo sūnus tęsia turtingiausio to meto Europos banko veiklą ir kovoja už giminės galios išsaugojimą Florencijoje. Kiekvienas serialo sezonas seka tam tikrą svarbų šeimos istorijos įvykį ir tyrinėja Renesanso Italijos politinį bei meninį kraštovaizdį.

IMDb – 7,9

 

„From Scratch“ (2022)

„From Scratch“ – amerikiečių romantinis serialas, kurio veiksmas sukasi tarp dviejų žemynų – Amerikos ir Europos. Pabaigusi universitetą, Amy nusprendžia mokslus tęsti Florencijoje, kur susipažįsta su šefu iš Sicilijos – Lino. Porai nusprendus bendrą gyvenimą kurti JAV, gan greitai jų santykius sudrebina gyvenimiški iššūkiai: bandymas savo vietą atrasti kitoje šalyje, šeimos nepritarimas, kultūriniai skirtumai bei profesinės gyvenimo aistros ir meilės suderinamumo klausimai. Nors didžioji dalis serialo siužeto vyksta JAV, jautrios meilės istorijos antrame plane neišblėsta Italijos kultūra ir tradicijos.

IMDb – 7,9

„Gomorrah“ (2014-2021)

„Gomorrah“ – dar vienas Italijos kriminalinį pasaulį vaizduojantis serialas, patiksiantis mėgstantiems įtempto siužeto dramas. „Gomorrah“ ne tik sulaukė itin teigiamų kritikų atsiliepimų, bet ir tapo vienu žiūrimiausių serialų „Sky“ platformoje. Neapolio priemiestyje nufilmuota istorija, pasakoja apie Kamoros – Pietų Italijoje, pagrinde – Neapolyje – veikiančios nusikalstamos organizacijos gyvenimą.

IMDb – 8,7

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!