Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 25 birželio d. 15:31
Roko operos „Jėzus Kristus superžvaigždė“ dalyvis R. Jasenka: „Iki šiol su savimi nešiojamės tą adrenaliną“

„Vilniaus galerija“ tęsia pasakojimų ciklą apie 1971 m. kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio ir bendraminčių pastatytą Andrew Lloydo Webberio roko operą „Jėzus Kristus superžvaigždė“. Sovietinės ideologijos metais kurtas pasirodymas tapo Lietuvos kultūros fenomenu. 2021 m. gruodžio 25-ąją jam sukako penkiasdešimt.

Muzikantas Rimas Jasenka, istoriniame muzikos scenos įvykyje atlikęs Simono Zelotiečio (Kananiečio) partiją, patikino, kad iki šiol širdyje nešiojasi premjeros vakarą patirto adrenalino jausmą. Ir iki šiol pasvarsto, iš kur tas jaunų žmonių pašėlęs užsidegimas roko operai „Jėzus Kristus superžvaigždė“ suteikti kūną ir įpūsti gyvybę ant scenos.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!