Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 10 gegužės d. 11:47
Savaitgalį kviečia į Vingio parką: vyks nemokamas festivalis „PaVINGiuojam“ (renginių programa)

Sauliaus Žiūros nuotr.

Stebėti spektaklį, klausytis populiariosios ar klasikinės muzikos garsų, užsiimti fizine veikla po atviru dangumi tarp besiskleidžiančių tulpių žiedų – visa tai siūlo jau tradicija tampantis nemokamas, trečiasis savivaldybės organizuojamas festivalis „PaVINGiuojam“, vyksiantis atsinaujinusiame Vingio parke gegužės 11–12 dienomis.

„Atnaujintas Vingio parkas kasmet sulaukia vis daugiau svečių, todėl ir toliau geriname parko infrastruktūrą, siekiame, kad Vingis būtų dar patrauklesnis ir patogesnis vilniečiams. Jau netolimoje ateityje susisiekimą su Vingio parku pagerinsime, nutiesdami naują „Užvingio salos tiltą“, kuris sujungs Lazdynus ir Vilkpėdę su Naujamiesčiu. Juo Vingio parką saugiai pasieks ne tik pėstieji, bet ir dviratininkai“, – pasakoja Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Gegužės 11–12 dienomis „PaVINGiuojam“ organizatoriai kviečia visus aktyviai praleisti savaitgalį parke – ne tik pasigrožėti botanikos sodu šalia parko, aktyviai ir įdomiai praleisti laiką, bet ir išbandyti naujas sporto šakas, išmokti naujų veiklų kartu su šeima ar draugais – laukia turininga įtraukianti programa.

Festivalio plakatas | Renginio organizatorių nuotr.

Nuo spektaklio vaikams – iki koncertų

Gegužės 11 dieną 11 val. pagrindinėje Vingio parko scenoje festivalį pradės režisierės Eglės Kižaitės spektaklis vaikams „Vėjai švilpia apie draugystę“. „Vėjų teatro“ spektaklis – dovana mažiesiems vilniečiams ir miesto svečiams, kurie galės išvysti gerai pažįstamus personažus scenoje. Spektaklis į sceną atkeliauja iš Aušros Kiudulaitės ir Mariaus Marcinkevičiaus knygelės „Draugystės ant straublio galo“, kuri 2018 metais pelnė gražiausios knygos premiją už vaikiškos vaizduotės pajautimą ir profesionalią jos raišką, o 2017 metaisgavo Talino iliustratorių trianalės diplomą.

Pagrindinėje festivalio scenoje nenuobodžiaus ne tik mažieji, bet ir jų tėveliai. Įvairiausios mankštos ir treniruotės vaikams ir suaugusiems, jogos užsiėmimai, o šeštadienio vakare – „Baltojo kiro“ ir „DJ Mamania“ koncertai bei šokiai su gatvės šokių studija „Skillz street dance studio“.

Sauliaus Žiūros nuotr.

Sauliaus Žiūros nuotr.

Muzika, tulpės ir geras kinas

Stebėti įvairiaspalvių tulpių žydėjimą, mėgautis klasikinės muzikos bei geriausiais šiųmetiniais filmais kvies VU Botanikos sodo Vingio skyrius, esantis visai netoli estrados. Šeštadienį nuo 13 val. visus susirinkusius muzikos garsai stebins B. Dvariono muzikos mokyklos vokalinė grupė „Mini Jazz“ ir akordeonistų solo pasirodymai. Vyks keramikos paroda ant žolės. Nuo 15 val. lauks „Amatų gildijos“ kūrybinės dirbtuvėlės vaikams.

Kino mylėtojai kviečiami nuo 16 val. stebėti šių metų „Kino pavasario“ filmus – animacinį filmą „Moliūgėlio gyvenimas“, dokumentinį filmą „Už laisvę bėgti“, meninį filmą „Išgyventi vasarą“.

Sekmadienį sporto entuziastai kviečiami sportuoti tarp žiedų, klausantis liaudiškos muzikos. Visą savaitgalį VU Botanikos sode bus galima atrasti skonių jūrą, ragaujant specialiai paruoštus populiariausius šių metų užkandžius ir kokteilius. Nuo 16 val. Botanikos sode skambės Naujosios Vilnios kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvo „Lendrūnas“ baigiamasis šventės koncertas.

Sauliaus Žiūros nuotr.

Nuo iššūkio olimpiniam imtynininkui iki jogos tarp žiedų

Sportiško gyvenimo būdo mylėtojai jau tradicija tapusiame Vingio parko festivalyje „paVINGiuojam“, aktyviojoje erdvėje prieš estradą, turės galimybę mesti iššūkį Lietuvos imtynininkui, olimpiniam vicečempionui Mindaugui Mizgaičiui, išbandyti aikido, susipažinti su amerikietiško futbolo ypatumais, šiaurietišku ėjimu, išmėginti kitas sporto šakas. Mėgstantys sportą kviečiami į parką atsinešti ir savo sportinius kilimėlius. Kam norėsis ramybės – sekmadienį Botanikos sodo Vingio skyriuje prie scenos laukia jogos, kalanetikos, bodybalancestrong ir jėgos jogos treniruotės.

„Galima jau drąsiai sakyti, kad šis renginys yra sporto, aktyvaus laisvalaikio veiklų sezono atidarymas, kuomet vis daugiau laiko praleisime su šeima ar draugais gryname ore, mėgaudamiesi  įvairiausiais užsiėmimais, bendravimu. Tad kviečiu visus susitikti jau šį savaitgalį  viename didžiausių miesto parkų ir sudalyvauti visose pramogose, kurias paruošėme vilniečiams bei miesto svečiams“,  – sako VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Praėjusiais metais ypač daug dėmesio sulaukusi vaikystės aikštelės erdvė šiais metais taip pat lauks su didžiuliu pasirinkimu veiklų – „Nasa“ simuliatoriumi, didžiuliu batutų kliūčių ruožu, batutu vaikams „Pirmyn su Makvynu“. Taip pat bus galima ne tik stebėti, bet ir patiems išmokti iliuzionistų atliekamų magiškų triukų su kortomis ir kamuoliukais.

Daugiau informacijos apie festivalį bei išsami festivalio programa – puslapyje www.pavingiuojam.lt ir Facebook renginyje.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!