Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 11 birželio d. 17:53
Lietuvos paviljonui Venecijoje skirtas papildomas finansavimas

Lietuvos paviljono atidarymas 58-ojoje Venecijos bienalėje. | Foto: © „Vilniaus galerija“ / Audrius Klimas

Lietuvos nacionaliniam paviljonui Venecijoje skirta 80 500 eurų iš Kultūros rėmimo fondo lėšų. Toks sprendimas priimtas Lietuvos kultūros tarybos narių susirinkimo sprendimu.

Lietuvos nacionaliniam paviljonui – menininkių Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės operai-performansui „Saulė ir jūra (Marina)“ laimėjus pagrindinį Venecijos šiuolaikinio meno bienalės prizą išaugo paviljono lankytojų skaičius, kuriam prireikė papildomo finansavimo.

Susiję:

Lietuvos kultūros taryba „Saulės ir jūros“ sukūrimui bei sklaidai 2018–2019 metais iš viso skyrė 193 tūkst. eurų iš Kultūros rėmimo fondo lėšų.

Kas dvejus metus rengiama tarptautinė Venecijos šiuolaikinio meno bienalė laikoma prestižiškiausia šiuolaikinio meno paroda pasaulyje. Lietuva joje dalyvauja nuo 1999 metų. Šiemet mūsų šalis prisistato 11 kartą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!