Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 30 rugpjūčio d. 14:28
440-ieji VU studijų metai prasidės įspūdinga eisena

Pranešimo spaudai nuotr.

Rugsėjo 2 d., pirmadienį, Vilniaus universitetas (VU) iškilminga ceremonija paskelbs naujų mokslo ir studijų metų pradžią. Šventės „Renovatio studiorum“ renginiai vyks visą dieną, o pagrindiniu akcentu taps įspūdinga universiteto bendruomenės eisena Vilniaus senamiesčio gatvėmis.

Šių mokslo metų atidarymo šventėje VU išskirtinį dėmesį skirs eisenai nuo Lietuvos Respublikos Seimo rūmų iki VU Didžiojo kiemo. Šiemet VU eisenos tradicijai sukanka 25 metai, be to, universitetas švenčia 440-ąją sukaktį.

Šventinė VU bendruomenės eisena – vienintelė tokio masto studentų, universiteto darbuotojų, alumnų ir miesto gyventojų bei svečių eisena. Ji suvienija visus – nuo pradinukų, kurie dar tik mokosi pirmąsias raides, iki mokslininkų, kurių išradimai keičia mūsų visų gyvenimą.

„Renovatio studiorum“ renginiai vyks ir VU fakultetuose, kuriuose studentai iš Lietuvos ir svetur susipažins su savo fakulteto akademine bendruomene bei būsimais studijų draugais. Iškilmingoje ceremonijoje VU Didžiajame pirmakursiai prisieks savo universitetui, bendruomenę sveikins universiteto ir miesto vadovai.

Studentai, dėstytojai, administracijos darbuotojai, miesto gyventojai ir svečiai yra kviečiami paminėti studijų metų pradžios šventę. Renginių programą rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!