Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 20 vasario d. 16:33
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: kompozitorė ir elektroninės muzikos atlikėja Monika Zenkevičiūtė

 

Ketvirtojoje  „Pirmosios natos“ tinklalaidėje viešėjo kompozitorė ir elektroninės muzikos atlikėja Monika Zenkevičiūtė, dar žinoma kaip Monikaze. Su atlikėja laidos vedėjas Martynas Bialobžeskis kalbėjosi apie elektroninės bei elektroakustinės muzikos ypatybes, lakstymą kambaryje po sukurto kūrinio ir kūrybą nakties metu.

Apie Moniką Zenkevičiūtę

Monika Zenkevičiūtė | Miglės Kriaučiūnaitės nuotr.

Monika Zenkevičiūtė – kompozitorė, elektroninės muzikos atlikėja, žinoma Monikazės sceniniu pseudonimu. M. Zenkevičiūtė gimė 1995 metais Klaipėdoje. Baigė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją, 2019 metais baigė Lietuvos Muzikos ir teatro akademiją, kur studijavo kompoziciją. Nuo 2017 metų Monika kaip elektroninės muzikos atlikėja bei kompozitorė dažnai pasirodo įvairiuose renginiuose Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje. 2019 metais laimėjo choro  „Vilnius“ konkursą su kompozicija  „Circle ending“ mišriam chorui ir elektronikai. 2021 metais kūrinys „Manta“ fleitai ir elektronikai įtrauktas į geriausių tų metų lietuvių autorių 15-uką. 2022 metais laimėjo „MAMA“ apdovanojimų statulėlę kaip Metų geriausia elektroninės muzikos atlikėja. Pomėgiai: filmai, kelionės, knygos, biliardas, čiuožinėjimas ant ledo.

Projektą pristato meno, kultūros ir laisvalaikio portalas vilniausgalerija.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!