Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 8 balandžio d. 19:08
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: kompozitorius Mykolas Natalevičius

Šeštoji „Pirmosios natos“ tinklalaidė – su kompozitoriumi, Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininku Mykolu Natalevičiumi. Laidos metu kalbėjomės apie vadybinio ir kūrybinio darbo suderinimą, mintyse skambančią muziką ir menininko vietą šiuolaikiniame neramiame pasaulyje.

Mykolas Natalevičius

Mykolas Natalevičius | Jurgio Sakalausko nuotr.

Mykolas Natalevičius gimė 1985 metais Vilniuje. Studijavo kompoziciją Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. Vytauto Barkausko ir Ričardo Kabelio klasėse). 2010 m. studijavo  elektroninę muziką Danijos elektroninės muzikos institute (dėst. Henrik Munch) bei dainavimą Danijos Karališkoje akademijoje Ohuse (dėst. Ingrid Haking Raby). 2011 m. apdovanotas Lietuvos kompozitorių sąjungos Geriausių metų kūrinių konkurso debiuto premija už kūrinį „Kampana“ simfoniniam orkestrui. 2012 m. įteikta Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos Jaunojo menininko premija. 2014 m. atiteko pirma vieta ir publikos simpatijų prizas chorinės muzikos konkurse „Vox Juventutis“. Nuo 2015 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos katedros dėstytojas (nuo 2021 m. docentas). Tais pačiais metais apsigynė meno daktaro laipsnį. 2017 m. buvo išrinktas Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininku. 2021 m. išrinktas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos senato nariu. Pomėgiai: dviračiai ir automobiliai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!