Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2023 m. 27 gruodžio d. 13:39
Spektakliai vaikams namuose: penki įrašai, kuriuos verta pamatyti
Keistuoliai

TV spektaklis „Aukštyn kojom“ | LRT mediateka

Šventiniu laikotarpiu praleidžiame nemažai laiko prie televizoriaus. Suprantama – juk tam tikri filmai jau tapo ne vienos šeimos kalėdine tradicija. Tačiau niekada nevėlu kurti naujas tradicijas, pavyzdžiui, peržiūrėti kultiniais tapusių spektaklių vaikams įrašus.

1. Keistuolių teatro spektaklis „Aukštyn kojom“.

Tai vieno pirmųjų Keistuolių teatro spektaklių ekranizacija.  Spektaklis, paremtas D. Bisseto pasakų motyvais, kone iškart tapo legendiniu. Aktoriai pasakoja apie varną Albertiną, kuri susapnavo, jog pasaulis apvirto aukštyn kojom: pelės vaikosi kates, o katės – šunis, saulė šviečia naktį, o mėnulis – dieną… Spektaklio dainas sukūrė A. Giniotis, A. Kulikauskas, D. Auželis ir R. Vikršaitis, o sudainavo I. Balsytė, R. Aleksaitis, D. Auželis, A. Giniotis ir A. Kaniava.

2. Kauno lėlių teatro spektaklis „Spindulėlis“.

Pagal A. Popesku pjesę 1980 m. sukurtas spektaklis pasakoja apie amžinas temas ir vertybes: laimę, draugystę ir vienatvės liūdesį.

Susiję:

3. Animacijos spektaklis visai šeimai „Tėčio pasaka“.

Tai kūrybinės studijos „Pet Punk“ ir „Atviro rato“ aktorių bendras darbas. Spektaklyje susijungia gyvų žmonių ir projektuojamų vaizdų pasaulis. Tam buvo sukurta speciali programinė įranga, leidžianti lanksčiai kontroliuoti scenoje demonstruojamas projekcijas. „Tėčio pasaka“ apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi.

4.  Keistuolių teatro spektaklis „Geltonų plytų kelias“.

Tai daugeliui gerai žinomo Keistuolių teatro spektaklio adaptacija TV ekranui. Spektaklis pastatytas pagal L. F. Baumo pasaką „Ozo šalies burtininkas“. Įraše pamatysite mergaitės ir jos draugų kelionę geltonų plytų keliu į Smaragdo miestą. Ten herojai ieškos savo svajonių. Muziką spektakliui sukūrė A. Giniotis ir A. Kulikauskas.

5. Jaunimo teatro spektaklis „Pepė Ilgakojinė“.

Šį spektaklį, pagal klasiką tapusį A. Lindgren kūrinį, 1971 m. Jaunimo teatre pastatė V. Čibiras. Spektaklis greitai tapo kultiniu. Vaikai jo pažiūrėti verždavosi net po keletą kartų. Pagrindinio vaidmens aktorė Nijolė Gelžinytė viename interviu prisiminė, jog po spektaklio salėje rasdavo begales jai paliktų dovanų – laiškų, atvirukų, saldainių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!