Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 22 kovo d. 15:30
„Kino pavasaris“ visai šeimai: kokius filmus festivalis paruošė vaikams?

Kadras iš filmo „Mano mažoji sesutė Mirai“ (2018).

Kovo 21 dieną prasidėjo 24-asis kino festivalis „Kino pavasaris“, šiemet ir vėl siūlantis išvysti užsienio ir Lietuvos režisierių darbus, susitikti su filmų kūrėjais bei diskutuoti svarbiomis temomis. Kaip ir kasmet, programoje laukia ne tik filmai suaugusiems, bet ir vaikams. Pristatome dvi animacines juostas, kurias festivalyje galite žiūrėti kartu su visa šeima.

„Mano mažoji sesutė Mirai“ (2018)

Šis filmas pasakoja apie keturmečio berniuko Kun gyvenimą. Vienturtis dienas leidžia dideliame priemiesčio name be jokių rūpesčių, kol vieną dieną pasaulį išvysta jo mažoji sesutė Mirai (japonų k. – „ateitis“). Nors tėvų meilę ir dėmesį greitai pelniusi mergaitė ir taip ne juokais apverčia lepūnėlio gyvenimą, tikrieji nuotykiai prasideda, kai Kun atranda stebuklingus vartus, leidžiančius keliauti laiku ir erdve. Taip berniukas ne tik susipažįsta su savo šeimos nariais skirtingais jų gyvenimo laikotarpiais, bet ir pamažu tampa tikru vyresniuoju broliu.

Susiję:

„Mano mažoji sesutė Mirai“ sukurtas japonų režisieriaus Mamoru Hosoda, kurį, kaip pasakojama, įkvėpė jo paties sūnaus reakcija į sesės gimimą. Ši juosta – vos šeštas anime (Japonijoje kilęs animacijos stilius) filmas, nominuotas „Oskarui“. Beje, iki šiol visos anime nominacijos priklausė žymiajai „Studio Ghibli“ produkcijai, tad ši nominacija – itin garbingas įvertinimas „Studio Chizu“, kuri ir išleido filmą. Anot G. Kuktos, juosta „patiks visiems japoniškų anime fanams, vizionieriaus Hayao Miyazaki gerbėjams ir tiems, kuriems atsibodo rėksminga holivudinė produkcija.“

IMDb: 7,1

 

„Gordonas ir Padi“ (2017)

Antrasis festivalio filmas siūlo kiek kitokią, tačiau daugeliui artimą animacijos formą bei istoriją. Švedų režisierės Linda Hambäck kūrybos filmas sukurtas, remiantis Ulf Nilsson ir Gitte Spee knyga vaikams. Miško detektyvas varlius Gordonas kartu su savo padejėja pelyte Padi čia aiškinsis, kodėl vieną dieną paslaptingai dingo miško gyventojo Voverėno riešutai. „Daug kino festivalių apkeliavusi animacinė istorija patiks ir mažiesiems, ir jų tėveliams. Pirmieji pasiners į nuotykius su spalvingais herojais, o antrieji galės išgyventi nostalgiją, prisiminę senąją animaciją – dvimatę, pieštą rankomis, pasakojančią apie amžinąsias vertybes. Tai graži pasaka, mokanti draugauti ir nebūti prietaringiems“, – filmą pristato G. Kukta.

Itin palankių įvertinimų sulaukianti animacinė istorija pasirodė ne tik žymiajame Berlyno kino festivalyje, bet ir įvairiuose konkursuose visame pasaulyje – Londone, Pekine, Sarajeve ir kt. Valandos trukmės filmas šių metų „Kino pavasaryje“ pristatomas „Metų atradimų“ kategorijoje.

IMDb: 6,6

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!