Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 13 liepos d. 20:22
Pristato neįprastą ir smagų būdą vaikams susipažinti su Leonardo da Vinčio kūryba

Pranešimo spaudai nuotr.

Iki šiol rodęs spektaklius tik suaugusiems, pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje Užupio dramos teatras nusprendė prisidėti prie vaikų lavinimo bei edukacijos neįprastu būdu – Užupyje vykstančia edukacine programa – spektakliu vaikams „Leonardo da Vinčio pasakos“ (rež. Rita Urbonavičiūtė), rašoma pranešime spaudai.

Šis spektaklis – tai drąsus prisilietimas prie Leonardo da Vinčio kūrybos per teatralizuotą vyksmą. Vaikams pristatyti šios istorinės asmenybės brėžinius, Vetruvijaus žmogų, Mona Lizą, švytuoklę, nardymo kostiumą, kitus išradimus – nelengvas iššūkis.

„Spektaklio tikslas – ne tik pristatyti Leonardo da Vinčio kūrybą, bet ir parodyti vaikams, kad nebūtina daryti ir elgtis tik taip, kaip sako kiti. Svarbu nebijoti būti unikaliam ir savitam, nes žmogus, kuris mąsto kitaip, gali atskleisti naujus dalykus ir sukurti kitokį pasaulį“, – apie šį teatrinį vyksmą pasakoja jo režisierė R. Urbonavičiūtė.

Susiję:

Teatralizuotos edukacinės programos pradžia prasideda prie Užupio angelo, kur pasirodo žmonės iš ateities, turintys žemėlapį. Jame parodyta vieta, kurioje slepiasi meteoras. Su žiūrovų pagalba jis randamas Užupio meno inkubatoriaus slėnyje. Meteorą atidarius pasirodo pats italų renesanso kūrėjas Leonardas da Vinčis.

Jis papasakoja vaikams, kad svarbiausia yra nepamiršti žaisti, svajoti ir lavinti protą. Kartu su Leonardu vaikai žaidžia lavinančius žaidimus. Vėliau jie mokosi girdėti, klausyti ir matyti, nes tai svarbiausi dalykai, padedantys pažinti pasaulį. Pabaigoje vaikai klausosi Leonardo da Vinčio pasakų žvakių šviesoje, Užupio meno inkubatoriaus galerijoje.

Pirmasis spektaklis numatomas liepos 28 d., sekmadienį, 10 val. Daugiau informacijos – svetainėje www.uzupioteatras.lt

Spektaklis tinka vaikams nuo 5 metų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!