Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2019 m. 29 rugsėjo d. 20:11
10 spektaklių visai šeimai, kuriuos rekomenduojama pamatyti Kaune

Akimirka iš spektaklio „Užburtas kalnas“ | Kauno valstybinio lėlių teatro nuotr.

Įsibėgėjant rudeniui, vėl atveriamos teatrų durys. Naujos premjeros ir ne vienos kartos jau patikrinti spektakliai ir vėl bus rodomi Kaune. Rekomenduojame keletą iš jų.

10. „Labas, Lape!“

Spektaklis „Labas, Lape!“ pastatytas pagal Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“. Ši istorija 2017 metais buvo išrinkta metų knyga vaikams. Knygoje pasakojama apie berniuko ir lapės draugystę, liūdesį ir džiaugsmą.  Knyga pakeri savo iliustracijomis, o spektaklis – įspūdingomis dekoracijomis. Šį valandos trukmės pasirodymą rekomenduojama pamatyti vaikams nuo 5 metų.

Spektaklį žiūrėkite Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

9. „Būtybės“

„Būtybės“ – dar vienas spektaklis pastatytas pagal knygą. Knygos meno konkurse gražiausia 2016 metų knyga vaikams išrinkta Kotrynos Zylės „Didžioji būtybių knyga“ pasakoja apie dažnai pamirštamus lietuviškus padarus ir dievybes. Tiesa, spektaklyje, kaip ir knygoje, pastarieji atgimsta daug šiuolaikiškesni, suprantamesni vaikui. Čia išvysite deives Gabiją ir Austėją, baubą, Perkūną ir kitus lietuvių liaudies personažus. Spektaklis rekomenduojamas vaikams nuo 5 metų.

Spektaklį žiūrėkite Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

8. „Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje“

„Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje“ – linksma, suprantama Žalgirio mūšio sceninė interpretacija, puikiai tinkanti mažiesiems žiūrovams. Spektaklyje pasakojama, kaip žiogas Zigmas prisideda prie sėkmingos Žalgirio mūšio pabaigos. Čia atgimsta ne tik Lietuvos istorija, bet ir įdomūs teatro metodai: į veiksmą įtraukiami vaikai, naudojamos videoinstaliacijos. Beje, spektaklyje mažieji žiūrovai pamatys ir kaip kuriamas pats pasirodymas, kaip technikos pagalba sukuriami vaizdai ir garsai. Spektaklis rekomenduojamas vaikams nuo 4 metų.

Spektaklį žiūrėkite Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Akimirka iš spektaklio „Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje“ | Kauno valstybinio lėlių teatro nuotr.

7. „Kaip tamsa geriausiu draugu tapo“

Premjera Kauno valstybiniame lėlių teatre pasakoja apie vaikams ir suaugusiesiems labai aktualią temą – baimę. Pagrindinis spektaklio veikėjas berniukas Orionas bijo beveik visko, o ypač – tamsos. Kaip su ja susibičiuliauti ir įveikti savo baimes, pasakojama spektaklyje. Čia tamsa įgyja įvairias formas ir pavidalus, tad spektaklis įdomus ne tik dėl savo siužeto, bet ir dėl scenografijos. Pasirodymas rekomenduojamas vaikams nuo 4 metų.

Spektaklį žiūrėkite Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Akimirka iš spektaklio „Kaip tamsa geriausiu draugu tapo“ | Kauno valstybinio lėlių teatro nuotr.

6. „Dryžuota opera“

Linksma ir lengva istorija, pasakojama „Dryžuotoje operoje“, supažindins vaikus ir suaugusiuosius su muzikos pasauliu. Pagrindiniai veikėjai čia – muzikos ženklai, atskleidžiantys stebuklingą istoriją ir užburiantys dainomis. Šis dainuojamojo žanro spektaklis 2015 metais buvo išrinktas geriausiu spektakliu vaikams Kaune. Fantaziją žadinantys įspūdingų formų apdarai, graži muzika ir nesibaigiantys nuotykiai – visa tai rasite „Dryžuotoje operoje“.

Spektaklį žiūrėkite Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

5. „Žydroji paukštė“

Auksiniui scenos kryžiui nominuotas spektaklis „Žydroji paukštė“ pasakoja dramaturgo, Nobelio premijos laureato Maurice Maeterlincko sukurtą pasaką. Joje du vaikai gauna užduoti surasti žydrąją paukštę, o kad tai padarytų, jiems teks išmokti daugybę gyvenimiškų pamokų. Šiame spektaklyje vaidina daugiau nei 15 Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorių, galima išvysti sapną primenančias dekoracijas ir kostiumus. Spektaklis rekomenduojamas vaikams nuo 7 metų.

Spektaklį žiūrėkite Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

4. „Milžinas Mažylis“

Lietuvos mitinis pasaulis atgimsta spektaklyje „Milžinas Mažylis“. Pagrindinis spektaklio herojus milžinas Kernius keliauja po Lietuvą, tuo pačiu atgaivindamas lietuvių liaudies mitus ir legendas. Vaikai sužinos, kaip atsirado Kernavės piliakalniai, ką slepia Kuršių Nerijos pavadinimas, ir daugybę kitų su Lietuvos gamtovaizdžiais susijusių istorijų. Spektaklis pastatytas pagal rašytojos Kotrynos Zylės to paties pavadinimo knygą, kuri buvo įtraukta į geriausių metų knygų vaikams penketuką.

Spektaklį žiūrėkite Kauno miesto kameriniame teatre.

Akimirka iš spektaklio „Milžinas Mažylis“ | Kauno miesto kamerinio teatro nuotr.

Susiję:

3. „7 ratai“

Netradicinis spektaklis vaikams – ko gero, taip būtų galima apibūdinti Kauno kamerinio teatro premjerą „7 ratai“. Pasiruoškite nekasdieniškoms būsenoms ir naujiems potyriams, mat čia susipina ritualinės apeigos, žaidimai, gyvai atliekamos lietuvių liaudies sutartinės ir tradicinių instrumentų muzika. O kur dar įvairios jungtys, kalbančios apie skirtingas kultūras ir tautas. Šis spektaklis-ritualas įtrauks visą šeimą, jo metu tapsite ne tik žiūrovais, bet ir dalyviais.

Spektaklį žiūrėkite Kauno miesto kameriniame teatre.

Akimirka iš spektaklio „7 ratai“ | Kauno miesto kamerinio teatro nuotr.

2. „Liūdnas Dievas“

„Liūdnas Dievas“ – jautri ir liūdna istorija apie gete įsikūrusius našlaičių namus, čia gyvenančius auklėtinius ir dėl jų pasiaukojančius auklėtojus. Spektaklyje vietos atsiranda tiek juokui, tiek ašaroms, tiek Holokausto baisumų suvokimui. 2009 metais spektaklis nominuotas Auksinio scenos kryžiaus geriausio scenografo/kostiumų dailininko kategorijoje. Spektaklis rekomenduojamas visai šeimai ir vyresnio amžiaus vaikams.

Spektaklį žiūrėkite Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

1. „Užburtas kalnas“

„Užburtą kalną“ galima drąsiai vadinti kitokiu spektakliu vaikams. Visų pirma, jame nėra žodžių, antra, jis perduoda unikalią žinutę žiūrovams. Spektaklyje vietos atsiranda ir skirtingų kultūrų, tolerancijos klausimams, laimės suvokimui bei savojo identiteto paieškoms. Čia susipina audiovizualinės priemonės, kinematografiniai principai ir tradicinio lėlių teatro akcentai. Svarbu paminėti ir tai, kad 2019 metais kūrybinei spektaklio grupei įteiktas „Auksinis scenos kryžius“.

Spektaklį žiūrėkite Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Akimirka iš spektaklio „Užburtas kalnas“ | Kauno valstybinio lėlių teatro nuotr.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!