Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2020 m. 18 kovo d. 17:10
„Kino pavasaris“ šiemet kviečia į virtualią festivalio atidarymo ceremoniją

Kadras iš filmo „Proksima“

Šiemet festivalį namuose kuriantis „Kino pavasaris“ visos Lietuvos žiūrovus kviečia drauge atidaryti jubiliejinį renginį.

Kovo 19 dieną 19 valandą „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje bus galima stebėti virtualiąją atidarymo ceremoniją, kurioje dalyvaus ne tik festivalio komanda, bet ir šalies kultūros bei meno pasaulio žmonės. Po šios transliacijos pirmą kartą festivalio istorijoje atidarymo filmą vienu metu galės žiūrėti visi Lietuvos žiūrovai, pasirinktoje namų kino platformoje išsinuomavę prancūzų režisierės Alice Winocour dramą „Proksima“.

Festivalio rengėjai ragina žmones pasidaryti šventę namuose, įsiamžinti, o savo nuotraukomis pasidalyti socialiniuose tinkluose su žymėmis #festivalisnamuose ir #kinopavasaris2020.

Festivalis „Kino pavasaris“ vyks, kaip žadėta, kovo 19–balandžio 2 dienomis, tik kitu formatu. Visos Lietuvos žiūrovai filmais mėgautis galės namų kino platformose ir taip dalyvauti pirmajame šalyje virtualiajame kino festivalyje.

Dvi savaites bus galima legaliai mėgautis laukiamiausiais šių metų „Kino pavasario“ filmais net keturiose platformose: naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje Žmonės Cinema, „TV3 Grupės“ turinio platformoje Go3 ir kino platformoje Kinofondas.

Konkretūs filmai platformose bus paskelbti ir jų peržiūras bus galima įsigyti nuo kovo 19 d.

Iš viso namų kino peržiūroms jau patvirtinta daugiau nei pusė pristatytų šių metų „Kino pavasario“ filmų. Šis skaičius kasdien vis augs. Filmų programa.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!