Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2022 m. 3 vasario d. 19:42
Tinklalaidė „Pirmoji nata“: muzikantas ir kūrėjas Andrius Mamontovas

Trečiojoje  „Pirmosios natos“ laidoje apsilankė muzikantas ir kūrėjas Andrius Mamontovas – žmogus, kurio ilgai pristatinėti nereikia. Su juo laidos vedėjas Martynas Bialobžeskis kalbėjosi apie įrašomus gamtos ir miesto garsus, įrašus viešbučio kambaryje ar teatro grimerinėje, apie tai, kas rašant dainą, gimsta pirmiau – muzika ar tekstas; galų gale – kokį jausmą suteikia muzika kūrybos momentu.

Apie Andrių Mamontovą

Andrius Mamontovas | Eglės Gendrėnaitės nuotr.

Andrius Mamontovas – muzikantas, prodiuseris, aktorius. Gimė 1967 metais Vilniuje. Mokėsi Vilniaus 18-oje vidurinėje mokykloje Antakalnyje. Vilniaus Technikos universitete studijavo statybos ekonomiką, Vilniaus universitete studijavo žurnalistiką. Grupės „Foje“ įkūrėjas ir vienintelis pastovus grupės narys iki pat grupės iširimo. Jau daug metų užsiima soline karjera. 1997 m. režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklyje „Hamletas“ atliko pagrindinį vaidmenį, už kurį buvo apdovanotas specialiuoju prizu – Boriso Dauguviečio „Auksiniu auskaru“. Andriaus Mamontovo muzikinėje biografijoje – daugybė auksinių bei platininių diskų: tiek su grupe „Foje“, tiek solinėje karjeroje. 2008 Tarptautiniame Šanchajaus Kino Festivalyje skirtas apdovanojimas už geriausią muziką filmui („Nereikalingi žmonės“). 2010 m. apdovanotas ordinu „už nuopelnus Lietuvai“. 2017 m. Europos Medikų Asociacijos Andriui Mamontovui skyrė apdovanojimą už darbą psichinės sveikatos populiarinimo ir prevencijos srityje. Pomėgiai – fotografija.

Projektą pristato meno, kultūros ir laisvalaikio portalas vilniausgalerija.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!