Menas. Kultūra. Laisvalaikis
Publikuota: 2024 m. 12 sausio d. 15:04
Slidinėjimo naujienos Čekijoje
Klínovec

Klínovec. Fot. Tomáš Rucký

Bendros investicijos Čekijos slidinėjimo kurortuose šiais metais sudarė daugiau nei 1 mlrd. CZK (apie 41 mln. EUR). Be kita ko, buvo pastatytos naujos slidinėjimo trasos ir keltuvai. Dideli ištekliai buvo skirti tvariems sprendimams, tokiems kaip efektyvesnės sniego gamybos technologijos, vandens kaupimo rezervuarai, ekonomiškesni ratrakai ir SNOWsat sistema. Paslaugų modernizavimas tęsiamas plečiant internetines slidinėjimo abonementų pirkimo ar įrangos rezervavimo sistemas.

Nemaža investicijų dalis buvo skirta Špindlerūv Mlyno, Bilos, Špičako-Železnos Rudos, Zadovo, Černos Horos-Peco ir Dolni Moravos kurortams.

Dolní Morava

Dolní Morava. Fot. Tomáš Rucký

Susiję:

Špindlerūv Mlyne buvo sukurtos dvi naujos slidinėjimo trasos su moderniausia sniego gaminimo sistema. Buvo atidarytas raudonasis maršrutas „Přehradní“, vedantis iš viršutinės Hromovkos stoties, ir „Lesní“ maršrutas į Medvediną. Šį žiemos sezoną Špindlerūv Mlynas slidininkams siūlo apie 2,5 km naujų trasų.

Dolni Moravoje buvo sukurta nauja 3,7 km ilgio apšviesta slidinėjimo trasa – šiuo metu ilgiausia Čekijoje. Beskidų kalnuose įsikūrusioje Biloje buvo paleistas naujas šešiavietis „Zbojník“ keltuvas su šildomomis sėdynėmis ir skydais nuo vėjo, pakeisiantis esamą keturvietį keltuvą. Jo efektyvumas siekia 2400 žmonių per valandą. Orlicės Zahoržyje, Orlicės kalnuose, slidininkai gali mėgautis atnaujintu keturviečiu keltuvu, kurio ilgis viršija 1400 m. Taip pat verta paminėti komplekso Černa Hora – Pecas iniciatyvą, pratęsusią rogučių trasą Janske Laznėse.

Rokytnice nad Jizerou. Fot. Tomáš Rucký

Slidinėjimo kurortuose modernizuojamos registracijos sistemos ir rengiamos savitarnos kasos trasose, kur galima įsigyti slidinėjimo abonementus arba aktyvuoti įsigytus internetu. Šiais metais savitarnos kasų taip pat galima rasti Vitkovicėje, Zadove ir Černa Hora – Pecas slidinėjimo komplekse. Naujiena – šeimos slidinėjimo abonementai, kurie kai kuriuose kurortuose galioja ir papildomoms paslaugoms, įskaitant vasaros pramogas (pvz. Lipno).

Slidininkai, apsistoję bent dvi naktis kai kuriuose viešbučiuose ir svečių namuose Beskidų kalnuose, gaus „Beskydy Valašsko 2024“ nuolaidų kortelę. Nuolaidos galioja šešiuose populiariausiuose Beskidų kalnų ir Moravijos Valakijos kurortuose: Ski Bílá, Ski Centrum Kohútka Nový Hrozenkov, Ski Area Synot Velké Karlovice – Kyčerka, Karolinka, Mezivodí ir Jezerné Velké Karlovice. Nuolaidų kortelės galios iki slidinėjimo sezono pabaigos.

Bílá

Bílá. Fot. Tomáš Rucký

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.

Užsiprenumeruokite ir gaukite aktualiausius bei populiariausius straipsnius meno, kultūros ir laisvalaikio temomis tiesiai į savo el. pašto dėžutę!